Poenostavite zbiranje, konsolidacije, upravljanje, analiziranje in reportiranje vaših okoljskih, družbenih in upravljalskih (ESG) podatkov. Uporabite eno platformo za upravljanje celotnega pogleda v ESG podatke.

Odpravite ovire za pospeševanje trajnostne uspešnosti

Današnji poslovni vodje so navdušeni zaradi možnosti postavitve trajnostnega razvoja v center poslovanja. IBM Envizi ESG Suite odpravlja izzive in zapletenost zbiranja, analize in poročanja podatkov ESG, tako da lahko izkoristite moč podatkov za hitrejši uspeh.

IBM Envizi paket programskih izdelkov ESG, ki temeljijo na oblaku, deluje skupaj na tri načine: 

1. Zgradite podatkovno podlago z avtomatizacijo zbiranja in konsolidacije več kot 700 vrst podatkov (Data Type) ESG v enoten sistem revidabilnih podatkov finančne kakovosti.

2. Racionalizirajte poročanje in razkritja z Envizijevim zmogljivim mehanizmom za izračun emisij in prilagodljivimi orodji za poročanje za izpolnjevanje strogih notranjih in zunanjih zahtev (to velja za vse ESG podatke in GHG Scope 1, 2 in 3).

3. Pospešite dekarbonizacijo z ugotavljanjem priložnosti za prihranke energije in emisij ter spremljanjem napredka na vsaki stopnji vaše poti.

Zanesljiva podlaga za vaše podatke ESG

Moč IBM Envizi je robustna podlaga za upravljanje podatkov, ki je zasnovana tako, da ustvarja enoten, zaupanja vreden vir podatkov za vse vaše poročanje o ESG in prepoznavanje priložnosti. Ključne funkcije vključujejo:

  • Samodejni zajem podatkov: Več kot 700 vrst podatkov (Data Type) iz sistemov ERP in finančnih sistemov, podatkovnih zbirk za upravljanje nepremičnin, podatkovnih datotek dobaviteljev in drugih poslovnih platform.
  • Interoperabilnost programske opreme za trajnostni razvoj: Integriran z IBM Maximo, IBM Tririga in IBM Turbonomic, ki zagotavljajo celovit pregled nad vzdrževanjem osnovnih sredstev, zgrad in tudi IT centrov.
  • Normalizacija in usklajevanje podatkov: Podatki o stroških in porabi, ki so večmetrski in večvalutni, pretvorjeni v primerljive enote in časovna obdobja.
  • Strukturiranje podatkov in upravljanje hierarhije: Napredno označevanje podatkov za iskanje, ekstrakcijo, analizo in poročanje za več okvirov ESG z enim virom podatkov na osnovi specifične organizacije podjetij.
  • Revizije podatkov in ocena kvalitete podatkov (Data health): Vsi podatki so sledljivi do izvornih datotek z revizijskim zapisom o opravljenih spremembah in kakovosti podatkov, ki so grafično prikazani na nadzornih ploščah HealthCheck.

Kontakt:  Robert Blatnik, vodja prodaje za IBM Sustainability SE Solutions CEE, robert.blatnik@si.ibm.com