Podjetje TROIA je bilo ustanovljeno leta 2010 in postalo največje koroško IT podjetje in eno najhitreje rastočih v Sloveniji. Vizija ob ustanovitvi je bila postati vodilni implementator rešitev za upravljanje sredstev, kjer se TROIA danes že lahko kosa z velikimi svetovnimi implementatorji IBM Maximo rešitve. Razvoj lastnih rešitev na področju obogatene in mešane resničnosti jih postavlja v vrh inovativnih podjetij in konkurira velikim organizacijam po svetu.

Strokovnjaki na področju upravljanja sredstev imajo obsežne izkušnje v več industrijah – javni sektor, bančni sektor, farmacija in zdravstveni sektor, logistika. Podjetje je najmočnejše v elektro-energetski industriji, ki predstavlja tudi največji delež njihovih tako uspešno zaključenih kot tekočih projektov. Poleg Slovenije, so prisotni v DACH regiji, Baltskih državah in na Balkanu, širijo pa se tudi na druge tuje trge, z vizijo da postanejo eden vodilnih imprementatorjev rešitev za vzdrževanje sredstev v Evropi. 

Z več kot 100 uspešno zaključenimi projekti v Sloveniji in tujini, njihove reference dokazujejo prilagodljivost in strokovno poznavanje organizacij v različnih industrijah, zaključeni projekti pa potrjujejo, da podjetje deluje v skladu s prejetim certifikatom ISO 9001 za področje svetovanja, razvoja in uvedbe informacijskih rešitev in ISO 27001 za področje upravljanja varnosti informacij.

Poleg rešitev za učinkovito upravljanje sredstev in storitev, podjetje ponuja celovite rešitve za prediktivno vzdrževanje, nadzor IT sistemov, analitiko ter svetovanje in strokovno podporo. Pomemben del predstavlja tudi razvoj lastne TROIA AR platforme za obogateno in mešano resničnost, za katere so bili v svetovnem merilu že večkrat nagrajeni ter razvoj platforme Athena za napredno analitiko, ki s pomočjo vizualizacije in naprednih metod strojnega učenja in umetne inteligence pomaga podjetjem obvladovati in osmisliti velepodatke (BigData).