Navodila udeležencem delavnice

Del delavnice predstavljajo tudi praktične vaje, zato je priporočljivo, da imajo udeleženci s seboj svoje prenosnike, nekaj pa jih bomo tudi zagotovili. Vaje se bodo izvajale na IBM oblaku, zato naprošamo udeležence, da si pred tem uredijo brezplačen račun preko povezave: https://ibm.biz/cloud-4-dev

Opis delavnice

Na delavnici se bomo sprehodili skozi osnove analitike podatkov in strojnega učenja ter se spoznali z IBMovim orodjem za podatkovno znanost, Watson Studio. Delavnica, s praktičnimi vajami, je namenjena predvsem udeležencem, ki nimajo še veliko tehničnih izkušenj a se želijo spoznati z metodologijo in orodji.

O predavatelju

Ram Dušić Hren je magister fizike, ki se zadnja 3 leta ukvarja z analitiko podatkov in umetno inteligenco v IBM Slovenija. Pred tem se je ukvarjal z eksperimentalno fiziko na Institutu Jožef Stefan in krajši čas z zagonskimi podjetji. Paralelno z umetno inteligenco pa v IBM sodeluje tudi v ekipi, ki pripravlja trg za prihod radikalno nove računalniške tehnologije – kvantnega računalništva.