Boran Lončarić, Predsednik uprave

»Z več desetletnimi izkušnjami v industrijskih rešitvah, so GDi strokovnjaki tu zato, da pomagajo izboljšati ključne kazalnike uspešnosti in učinkovito upravljajo rast virov, sredstev in poslovanja. Zaveza ekipe GDi je »živeti kvaliteto« ter podpirati uspeh naših uporabnikov in širše skupnosti.«

V GDi d.o.o., Ljubljana razvijamo učinkovite tehnološke rešitve za upravljanje človeških in naravnih virov, sredstev, infrastrukture, poslovnih procesov in poslovanja. Naše rešitve pomagajo organizacijam doseči in ohraniti prednosti digitalne preobrazbe. Svetujemo, načrtujemo, licenciramo, izvajamo, izobražujemo in upravljamo celoten življenjski cikel poslovanja z uporabnimi rešitvami, ki so tehnološko optimizirane. Naše pametne digitalne rešitve (smart digital solutions) so izdelane na specializirani, vodilni programski opremi s podatkovnimi produkti, ki delujejo na globalnih, standardiziranih platformah. S storitvami, napravami in sistemi, ki jih ponujamo, naše stranke izboljšujejo svoje ključne poslovne kazalnike.


GDi in Esri

GDi že od leta 1989 uspešno sodeluje z Esri, vodilnim podjetjem na področju geografskih informacijskih sistemov (GIS) in smo njihov uradni distributer. Esri ponuja celovito platformo za kartiranje, analizo, upravljanje podatkov in sodelovanje, vsi proizvodi in rešitve GDi so razviti s pomočjo tehnologije Esri.

Platforma ArcGIS povezuje ljudi s kartami, podatki in programi, kij jim omogočajo, da vizualizirajo informacije, analizirajo vzorce in odnose ter sprejemajo utemeljene in preudarne rešitve. Danes programsko opremo Esri uporablja več kot 350.000 organizacij po vsem svetu, med njimi:

 1. več kot 24.000 državnih in lokalnih vlad po vsem svetu,
 2. več kot 75 % od 500 podjetij Fortune,
 3. 45 od 50 največjih naftnih družb,
 4. več kot 7.000 šol in univerz,
 5. več kot 13.000 neprofitnih organizacij po vsem svetu,
 6. veliko drugih različnih podjetji iz različnih panog
 7. več kot 90 % zadovoljnih, stalnih strank.

Področja, ki jih pokrivamo z našimi, tehnološko dovršenimi rešitvami:

 • naravni viri in varstvo okolja,
 • obnovljivi viri energije,
 • energetika in komunalne storitve,
 • prehranska in kmetijska panoga,
 • lokalna in regionalna uprava,
 • zaščita in varnost,
 • telekomunikacije in mediji,
 • transport in logistika,
 • gradnja,
 • obnovljivi viri energije.

GDi Ensemble

Je popolnoma razvita, velikim podjetjem prilagojena ponudba izdelkov najsodobnejših konfiguriranih izdelkov (COSTS) za potrebe specifičnih poslovnih sektorjev in organizacij. Z njimi boste dosegali neverjetne napredke in preoblikovali upravljanje virov, sredstev procesov in vsakodnevnih operacij.


Zmogljiva orodja in aplikacije, ki smo jih v GDi razvili za različne industrije so:

Upravnik GURS podatkov: hiter, varen, enostaven, učinkovit in avtomatičen prevzem podatkov iz Geodetske uprave Slovenije.

Mobilna rešitev za vzdrževanje eFieldMap: enostavna in učinkovita rešitev za delo na terenu. Lahko kot samostojna rešitev ali v navezi z tretjimi sistemi. Omogoča tudi spletni GIS vmesnik za administracijo.

GDi CIM Adapter – Integracija preko vmesnika CIM: vmesnik, ki poskrbi za povezovanje in medsebojno izmenjavo podatkov med sistemom GIS in tretjimi sistemi, kot je SCADA. CIM Adapter omogoča visoko stopnjo prilagodljivosti in nadgradljivosti glede na potrebe strank in tretjih sistemov.

Upravljanje sredstev – A3: digitalizacija in optimizacija postopkov za vzdrževanje materialnih sredstev, kar pomeni boljšo učinkovitost in manj stroškov.

Upravljanje delovne sile – W4 : organizacijam iz različnih panog omogoča učinkovito načrtovanje, napovedovanje in časovno razporejanje dela ter sorodnih virov.

Upravljanje voznega parka: upravljanje in nadzorovanje prek mobilnih sredstev, kot so avtomobili, tovornjaki, stroji, plovila, ljudje ali blago.

Poplave in zaščita – FloodSmart: upravljanje tveganj pri poplavah v realnem času in sistem za zaščito pred poplavami.

Vodni viri: učinkoviti upravljanje nacionalnih vodnih virov v skladu z direktivami EU za upravljanje voda in zaščito pred poplavami.

Na https://gdi.net/sl/ensemble/ si lahko o programski opremi preberete več ali pa spoznate še ostale produkte iz našega portfelja, ki so Poslovni procesi, IoT/M2M in senzorji, Upravljanje ribolova, Analiza podatkov, Omrežni inventar, Logistika ali Pametne skupnosti.


Creating Eficiencies. Stimulating Growth.

S pomočjo GDi pametnih, digitalni rešitev ter z orodji in aplikacijam pomagamo podjetjem in organizacijam, da uspešno izpolnijo vsakodnevne potrebe in izzive.